هدف کلی: آشنایی با درختکاری و نیازهای گیاهان
اهداف جزئی:
- توجه به زیباییهای آفرینش، لذت بردن از آن و سپاسگزاری از خدا
- آشنایی با گیاهان، زیباییها و نیازهای گیاهان
- شرکت در بحث و گفتوگوهای کلاسی
- پاسخگویی به سؤالات از نوع باز
- مرتب کردن از کوچک به بزرگ
- دستورزی و تقویت عضلات دست
- تقویت هوش طبیعتگرایی (Naturalism)
وقتی هر روز، خدا را بهخاطر تمام نعمتهایی که به ما داده شکر میکنید چه احساسی دارید؟ آیا میتوانید احساس خودتان را تعریف کنید؟
برای مرور درس های گذشته سؤالات ذیل را از نوآموزان بپرسید:
- درس 23: درختها و جنگلها، چه فایدهای برای ما دارند؟
- درس 21: چرا شب میشود؟ در آسمان شب چه میبینید؟
- درس 15: بعد از ظهور امام زمان (عج)، دنیا چهشکلی میشود؟ هر روز چه دعایی برای امام زمان (عج) میکنید؟
تصویرخوانی و تفکر: از نوآموزان بخواهید بهدقت به تصاویر نگاه کنند و در مورد آن و آنچه میبینند فکر کنند و بگویند که بچهها مشغول انجام چهکاری هستند؟
مفهوم پهن و باریک (مرور درس 21): از نوآموزان بخواهید، نهالی که برگهای آن پهن است را با علامت × مشخص کنند. و دور نهالی که برگهای آن نازک است خط بسته بکش.
دست ورزی: از نوآموزان بخواهید تا خطوط خط چین بالای صفحه را با توجه به فلشها، پررنگ کنند.
برای نوآموزان توضیح دهید که گیاهان، گلها و درختان برای رشد کردن و زنده ماندن به بعضی چیزها نیاز دارند. چهکسی میداند یک گیاه برای رشد به چهچیزهایی نیاز دارد؟ (آب، هوا، نور خورشید، خاک).
چرا گیاهان در خاک ریشه دارند؟
اگر نور خورشید نباشد برای گیاه چه اتفاقی میافتد؟
برای گیاه بدون آب چه اتفاقی میافتد؟
پس از پرسش و پاسخ از نوآموزان بخواهید از صحبتهای انجام شده، نتیجهگیری کنند و نیازهای گیاهان را بیان کنند.
مرتب کردن از کوچک به بزرگ: از نوآموزان بخواهید مدادرنگیهای خود (یا وسایلی که شما در اختیار آنها قرار میدهید) را از کوچک به بزرگ بر روی میز بچینند.
به تعداد دانشآموزان گلدان کوچک و بذر ریحان (یا هر گیاه در دسترس دیگری که رشد سریعی داشته باشد) تهیه شود. از آنها خواسته شود که مقداری خاک را در درون گلدان ریخته و بذرهای ریحان را درون گلدان بپاشند و سپس مقدار خیلی کمی خاک برگ روی بذرها بریزند. سپس آن را آب دهند و روی آن را با نایلونی شفاف بپوشانند. سپس گلدان را در هوای مناسب قرار دهند. هر روز به آن آب دهند. سه تا چهار روز طول میکشد که بذرها جوانه بزنند، نباید خاک گلدان خشک شود، بهتر است هنگام آبیاری فقط سطح خاک را با آبپاش خیس کنند و بیشازحد به گیاه آب ندهند.
دانه کوچولو، تنها برروی زمین افتاده بود و خیلی غمگین و ناراحت بود. او فکر میکرد که هیچ فایدهای ندارد و هرروز غصه میخورد. تا اینکه یک روز که باران میبارید آبها او را با خود به چالهای بردند و در زیر گِل و خاک مخفی شد. پس از چند روز جوانه زد و یک گیاه زیبا شد. نور خورشید به او میتابید و بزرگ و بزرگتر میشد. پس از مدتی یک نهال کوچک شد. او دیگر غمگین نبود و احساس شادی میکرد چون میدانست به یک گیاه مفید تبدیل شده و میتواند…
از کودکان بخواهید قصه را با بارش فکری کامل کنند و بهصورت گروهی نمایش آن را اجرا کنند. (نقش دانه، آب، باد، گیاه و…).