هدف کلی: آشنایی با تغذیه ناسالم و پرهیز از آن
هدف جزئی:
- شناخت غذاهای ناسالم مانند فست فودها، چیپس ، پفک و… .
- آشنایی با مفهوم کمرنگ و پررنگ
- گسترش گنجینه واژگان
- شرکت در بحث و گفتگوهای گروهی
- تصمیمگیری در انجام دادن فعالیتهای روزانه و ارائه راهحل برای آن
- ارائه ایدههای نو و راهحلهای عملی جدید (از نگاه کودک)
- دقت در گوش دادن
- توسعه تواناییهای جسمی و حرکتی (پریدن، جهیدن)
- پرورش هوش کلامی – زبانی (Verbal / Linguistic)
- تقویت هوش جنبشی – حرکتی (Kinetic/ Motion)
در مورد استفاده از گوشی و تبلت در شب از کودکان نظرخواهی کنید و به آنان بگویید:
بههیچوجه شبها نباید از گوشی و تبلت استفاده کنیم چون باعث میشود بهراحتی خوابمان نبرد و نتوانیم شب را زودتر بخوابیم.
- درس 16: چرا باید ناخنهایمان را کوتاه و تمیز نگهداریم و چه روزی برای ناخن گرفتن مناسب است؟
- درس 22: به نظر شما مهمترین وعده غذایی کدام است؟ شما صبحانه را تنهایی و سریع میخوردید یا در کنار خانواده و دوستان؟ (میتوانید قبل از شروع درس، یک صبحانه دورهمی داشته باشید.)
- درس 24: نام چند غذای سالم را ببرید و چرا فقط باید از این مواد غذایی بخوریم؟
تصویر خوانی و تفکر: بهمنظور تقویت دقت و دعوت کودکان به تفکر، از آنان بخواهید تا به تصویر دقت کنند و برداشت خود را از آن توضیح دهند سپس سؤالاتی مشابه سؤالات زیر از آنها بپرسید: به نظر شما آقا گرگه مشغول چه کاری است؟ فکر میکنید چرا مگس در اطراف گاری او جمع شده است؟ به نظر شما نازپری و پرپری از آقا گرگه خرید میکنند یا نه؟ چرا؟
اجازه دهید کودکان دلایل خود را بیان کنند.
آشنایی با مفهوم کمرنگ و پررنگ: ابتدا با استفاده از وسایل و اشیای موجود در محیط کلاس و در دسترس، مفهوم کمرنگ و پررنگ را با کودکان کار کنید. برای این کار پیشنهاد میشود رنگهای گواش را در اختیار کودکان قرار دهید و از آنان بخواهید قسمتی از رنگهای خود را با سفید مخلوط کنند. از آنان بپرسید رنگ بهدستآمده چه رنگی است؟
پس از آشنایی با مفهوم کمرنگ و پر رنگ از آنان بخواهید به تصویر کتاب نگاه کنند و چیزهای کمرنگ را با کشیدن خط مشخص نمایند.
دستورزی: از نوآموزان بخواهید تا خطوط خطچین را باتوجهبه فلشها، پررنگ کنند. همچنین توجه داشته باشید که جهت کلی نوشتن از سمت راست به چپ باشد.
بهمنظور تقویت خلاقیت در کودکان، از نوآموزان بخواهید به تصویر کتاب بادقت نگاه کنند و در گروههای خود در مورد آن صحبت کنند. سپس با همفکری یکدیگر، قصهای برای تصویر تعریف کنند و در پایان، از هر گروه یک نفر قصه گروه خود را در کلاس تعریف نماید و نمایش آن را با یکدیگر اجرا کنند.
در پایان از کودکان بخواهید، نتیجه گیری خود را از این فعالیت بیان کنند.
از کودکان سؤالاتی را بپرسید، اگر درست بود، بچهها روی میز بزنند و پاسخ دهند «بخوربخور بازم بخور.» اگر اشتباه بود با پا به زمین بکوبند و بگویند: «نخور، نخور، اگر میخوری کم بخور».
جملات پیشنهادی: من یک لقمه عسل دارم، بخورم یا نخورم؟ (چرا باید بخورم؟ کودکان را تشویق به گفت و گو کنید سپس سوال بعدی را بپرسید.)
من یکلقمه نان و پنیر و گردو دارم، بخورم یا نخورم؟ من یک بطری نوشابه دارم، بخورم یا نخورم؟ من یک سیب دارم بخورم یا نخورم؟ من یک پاکت پر از پفک دارم، بخورم یا نخورم؟
وسایل موردنیاز: سبد، چسبکاغذی، تصویر خوراکی ها
(عکسهای پیشنهادی برای خوراکیهای مفید و مضر: شیر، چیپس، پفک، سبزیجات، آبنبات، نوشابه، موز، عسل و خامه، سیب).
- (عکس ها را از اینجا دانلود کنید.)
بهوسیله چسبکاغذی یک جدول تک ردیفه مانند نردبان در روی زمین بکشید. در کنار برخی خانههای جدول عکس خوراکیهای ناسالم و در کنار برخی دیگر عکس خوراکیهای سالم را قرار دهید.
شیوه بازی: بازی بهصورت انفرادی مانند بازی «لیلی» انجام میشود. کودک باید یکلنگهپا از خانههای جدول بپرد، اگر به خانهای رسید که در کنار آن عکس خوراکی مفید است میتواند در آن خانه استراحت کند و دو پای خود را زمین بگذارد. باید عکس خوراکی سالم را بردارد و بلند نام آن خوراکی را ببرد و بگوید که مفید است و دوباره یکلنگهپا از بقیه خانهها بپرد. اگر به خانه خوراکیهای مضر رسید باید بلند نام آن را ببرد و بگوید این خوراکی مضر است و از روی آن خانه بپرد و وارد آن نشود و درنهایت عکس خوراکیهای سالم را داخل سبد بیندازد.
برای جذابیت بیشتر بازی، زمانی را تعیین کنید تا نوآموزان در زمان مشخصشده، بازی را انجام دهند.