هدف کلی: آشنایی با وعدههای غذایی
اهداف جزئی:
- معرفی صبحانه بهعنوان مهمترین وعده غذایی
- تقویت روحیه اجتماعی و پرهیز از تنهایی غذا خوردن
- شرکت در بحث و گفتگوهای کلاسی
- هماهنگی چشم و دست
- درک پیام تصاویر
- بیان و خلق داستان
از کودکان بپرسید: چه کسی دیشب قبل از ساعت 10 خوابیده است؟
از آنها بخواهید بهعنوان کار در منزل، به کمک والدین کاردستی ساعت را درست کنند و آن را بر روی دیوار خانه بچسبانند و جهت یادآوری عقربه ساعت روی 10 باشد.
بهمنظور مرور درس 19 از کودکان بپرسید:
خدای مهربان به ما چه نعمتهایی داده است؟ با جملاتی مانند جمله ذیل از خدا تشکر کنید: «خدا جون مهربان! ممنون که به من چشم دادی و…»
سایر مرورها، در ادامه آمده است.
تصویرخوانی و تفکر: از کودکان بخواهید با دقت به تصویر کتاب نگاه کنند از آنان بخواهید در گروههای خود و باهم فکری همگروهیهای خود، در مورد تصویر، قصهای بسازند و آن را تعریف کنند.
دست ورزی: از ایشان بخواهید تا خطوط خطچین بالای صفحه را از پایین به بالا رنگ کنند. همچنین توجه داشته باشید که جهت نوشتن، از سمت راست به چپ باشد.
مرور رنگهای اصلی (درس 21): رنگهای اصلی و دلیل اینکه به این رنگها، اصلی گفته می شود را با کودکان مرور کنید و از آنان بخواهید هرکدام از گلها که به رنگ اصلی هستند به همرنگ خود در ماز وصل کنند
مرور وسایل خطرناک (درس 13): از کودکان بخواهید تا در تصویر، یک وسیله خطرناک پیدا کنند و یک وسیله خطرناک هم خودشان در تصویر بکشند و بگویند که رفتار ما با وسایل خطرناک چگونه باید باشد.
مرور غذاهای همراه (درس 21): از ایشان بپرسید که به غذاهای روی میز دقت کنن و بگویند که کدامیک از غذاها بهتر است که باهم خورده شوند و چند مورد دیگر خارج از عکس نام ببرند.
سخنی با مربی: وعده غذایی صبحانه بهعنوان مهمترین وعده غذایی در طول روز، سبب میشود تا کودکان، صبح خود را شادابتر شروع کنند و با لذت بیشتری در فضای کودکستان حاضر شوند، به سبب مسائلی همچون اختلال خواب و کافی نبودن خواب شب و درنتیجه سرحال نبودن هنگام بیداری و مسائلی ازایندست، این وعده غذایی مهم بعضاً یا حذف میشود یا اینکه توجه چندانی به آن نمیشود.
یکی از راهکارهای توجه بیشتر به این وعده غذایی مهم، دورهم میل کردن آن است. میتوان با دورهم بودن خانواده یا دوستان، موجب لذتبخشتر شدن و توجه بیشتر به این وعده غذایی شد. در سبک زندگی اسلامی نیز توجه شایانی به گروهیخوردن غذا شده است؛ بهعنوان نمونه پیامبر گرامی اسلام فرمودند: محبوبترین غذا نزد خدا آن است که دستها بر آن بسیار باشد. جمعی غذا بخورید و پراکنده نباشید؛ چراکه برکت در اجتماع است.[1] همچنین فرمودند که بدترین مردان شما کسانیاند که تنها غذا میخورند.[2]
با طرح سؤالاتی مانند سؤالات زیر، کودکان را دعوت به بحث و گفتوگو در مورد اهمیت وعده غذایی صبحانه و دعوت به دورهم خوردن آن نمایید:
به نظر شما در چه روزی خانواده نازپری به تفریح رفتهاند؟ این سفره مربوط به کدامیک از وعدههای غذایی هست؟ چه چیزهایی برای صبحانه مفید است؟ اگر کسی صبحانه نخورد، حال او در طول روز چگونه است؟ کسی که صبحانه میخورد چطور؟ چرا همه دورهم جمع شدهاند؟ به نظر شما غذا خوردن بهتنهایی بهتر است یا دورهم؟ آیا می دانید پیامبر عزیز ما سفارش کرده اند که غذا دورهم خورده شود؟.
[1] جوادی آملی، مفاتیح الحیات، نشر اسراء، 1396 ش، ص 145.
[2] کلینی، الکافی، نشر دار الکتب الإسلامیة، 1407 ق، ج 2، ص 273.
از روز قبل، از نوآموزان بخواهید وسایل زیر همراهشان باشد:
آرد گندم، آب، ظرف، نمک.
نوآموزان با رعایت نکات بهداشتی، شروع به درست کردن خمیر کنند، خمیر که آماده شد اگر شرایط مهیا بود با کمک مربی نان را بپزند در غیر این صورت از آنها بخواهد داخل منزل با کمک والدین این کار را انجام دهند و عکس نان را داخل گروه قرار دهند.
نکته: قبل از آمادهسازی حتماً دست های خود را با آب و مایع بشویند.
از روز قبل به نوآوران اطلاع دهید که وسایل زیر همراهشان باشد:
تخممرغ آبپز، گوجه، خیار، بشقاب، نان، نعناع.
(از والدین بخواهید خیار و گوجه را بهصورت حلقهحلقه برش بزنند.)
از نوآموزان بخواهید با رعایت نکات بهداشتی، به کمک این وسایل، هر شکلی که به ذهنشان میرسد درست کنند و در آخر، دور یک سفره کنار هم بنشینند و آن را بخورند.
نکته: پهن کردن و جمعکردن سفره را به کودکان بسپارید و ایشان را تشویق به این کار در منزل کنید که موجب افزایش روحیه مسئولیتپذیری در کودک میگردد.