هدف کلی: پرورش هویت ملی
اهداف جزئی:
- شناخت پرچم جمهوری اسلامی ایران و احترام به آن
- حفظ کردن سرود ملی کشور و احترام به آن
- شرکت در بحث و گفتوگوهای کلاسی و پاسخ دادن به سؤالات
- نقاشی کردن
- گسترش گنجینه واژگان
- دستورزی و تقویت عضلات دست
آیا تابهحال برای شما پیشآمده است که در حال انجام کار اشتباهی باشید و فرد دیگری به شما بگوید بهتر است آن کار اشتباه را انجام ندهی؟ و شما را تشویق به انجام کار درست کند؟
برای مرور درسهای گذشته سؤالات ذیل را از نوآموزان بپرسید:
- درس 29 جلد دوم: اگر برای شما مهمان بیاید، آیا اسباببازیها و وسایل خود به او میدهید تا او هم بازی کند؟ چرا؟
- درس 35 جلد دوم: اگر فرد غریبهای بخواهد شما را تنها و بدون بزرگتر، با خود ببرد تا برای شما اسباببازی یا وسیله مورد علاقهتان را بخرد، به او چه میگویید؟
- درس 2: پیامبر، حضرت علی را به دستور چه کسی امام و جانشین خود معرفی کردند؟
تصویر خوانی و تفکر: ابتدا از کودکان بخواهید به تصویر بهدقت نگاه کنند و بگویند که به نظر ایشان چه اتفاقی افتاده است و بچهها مشغول چهکاری هستند؟ و…
آشنایی با هم آغاز «م»: ابتدا کلماتی که با صدای «م» آغاز میشود را برای بچهها تکرار کنید،(مانند: مار، مارمولک، مادر، ماه، ماست، ماهی، ماشین، ماکارونی) از آنان بپرسید اولین صدایی که شنیدید چه صدایی بود؟ سپس با توجه به تصویر از نوآموزان بخواهید دور شکلهایی را که صدای اول آنها «م» هستند را خط بسته بکشند.
دست ورزی: از نوآموزان بخواهید تا خطوط خط چین بالای صفحه را با توجه به فلشها، پررنگ کنند.
ابتدا سرود ملی را در کلاس پخش کنید و از نوآموزان بخواهید که به احترام سرود ملی همگی بایستند و دست راست خود را به نشانهی احترام بر روی سینه بگذارند و سرود را همخوانی کنند.
(پیشنهاد به مربی: برای حفظ سرود ملی در کلاس برنامهریزی شود.)
برای نوآموزان توضیح دهید که هر کشوری با پرچم مخصوص آن کشور شناخته میشود و پرچم ایران عزیز ما سه رنگ دارد. رنگ سبز پرچم، نشاندهندهی سرسبزی و نشاط است.
رنگ سفید آن نشاندهندهی صلح و دوستی و مهربانی است. رنگ قرمز پرچم ما نشاندهندهی عشق، شجاعت و قدرت و خون شهیدان است. وسط قسمت سفید پرچم کلمهی الله به معنی خدا است.
سپس از نوآموزان بپرسید: در چه مکانهایی پرچم ایران را دیدهاید؟
سرود زیر را برای کودکان پخش کنید. برای جذابتر شدن سرود، با پیشنهاد کودکان، حرکتهای نمادین برای هر بخش طراحی کنید و از آنان بخواهید تا آن را اجرا کنند و در برخی از بخشها با دست زدن و یا پا کوبیدن بر جذابیت آن بیفزایند.
در پایان از کودکان بخواهید تا آنچه از شعر متوجه شده اند را، در گفت و گوی گروهی بیان کنند.
یک کاغذ یا مقوای سفید را در سایز 50 در 70 سانتیمتر، به دیوار کلاس در قسمتهای پایین دیوار بچسبانید و سپس از نوآموزان بخواهید که با استفاده از رنگ انگشتی، کفدست خود را آغشته به رنگ سبز یا قرمز کنند و سپس بهصورت چاپ، آن را در قسمت مناسب روی کاغذ یا مقوا بزنند و در آخر خودتان، نام زیبای «الله» را در قسمت وسط کاغذ یا مقوا بنویسید و آن را به دیوار کلاس بچسبانید.